Burundissa edistämme lasten ja nuorten oikeutta saada laadukasta koulutusta. Teemme työtä yhdessä burundilaisen CEPBU-helluntaikirkon kanssa.
Burundi on yksi maailman köyhimmistä valtioista. Yli puolet maan väestöstä elää köyhyydessä, ja erityisesti vähemmistöt ja alkuperäiskansat, kuten batwat, ovat äärimmäisen haavoittuvassa asemassa.
Koulutukseen pääsy on yksi merkittävistä yhteiskunnallisista haasteista, ja yli puolet lapsista ei suorita peruskoulua loppuun. Tähän ovat syinä muun muassa perheiden köyhyys, heikkotasoinen opetus ja teiniraskaudet. Tilanne on erityisen hankala vammaisille lapsille, esikouluikäisille ja koulupudokkaille. Burundin koulujärjestelmään ei nimittäin kuulu esiopetusta, ja vammaiset lapset eivät pääse kouluun, koska koulut eivät ole esteettömiä ja koulumatkat ovat usein todella pitkiä.
Fidan maaohjelma edistää burundilaisten lasten ja nuorten oikeutta saada laadukasta koulutusta. Tavoitteena on, että vanhemmilla on riittävät resurssit tukea lastensa koulutusta, ja perheet sekä nuoret kykenevät työllistämään itsensä saatuaan yrittäjyyskoulutusta. Fidan kumppanina toimii paikallinen helluntaikirkko CEPBU. Työtä toteutetaan Bubanzan, Cibitoken and Ngozin provinsseissa.
Haluaisin olla liikemies ja auttaa yritystoiminnallani muita. Tavoitteeni on avata banaanibisnes. Omer, yrittäjyyskoulutukseen osallistunut burundilainen nuori mies.
Haluaisin olla liikemies ja auttaa yritystoiminnallani muita. Tavoitteeni on avata banaanibisnes.
Fida kumppaneineen tukee opettajien ammatillista kehitystä järjestämällä koulutusta varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta. Lapset tutustuvat oikeuksiinsa lasten parlamenteissa. Nuorten koulupudokkaiden tilannetta pyritään parantamaan tarjoamalla ammatti- ja yrittäjyyskoulutusta.
Paikalliset yhteisöt saavat koulutusta maatalousliiketoiminnasta, jotta maanviljelijät pystyvät tuottamaan riittävästi ruokaa perheilleen sekä parantamaan toimeentuloaan. Lisäksi ihmisille tarjotaan psykososiaalista tukea sekä koulutusta lisääntymis- ja seksuaaliterveysoikeuksista.
Yhteisöjen rauhaa ja yhteenkuuluvuutta edistetään rauhanrakennustyöllä. Paikallinen kumppani saa koulutusta tehokkaasta varojenkäytöstä, vaikuttamistyöstä ja kestävän kehityksen toimista.
Lue lisää
TUTUSTU KEHITYSYHTEISTYÖN MAAOHJELMIIN