Itä-Afrikassa sijaitsevan Kenian väestöstä puolet elää köyhyysrajan alapuolella. Lapset ovat vaarassa jäädä yhteiskunnan aiheuttamien haasteiden jalkoihin. Tule kummiksi Keniaan!
Keniassa iso osa perheistä elää köyhyydessä ja varallisuuserot ovat maailman suurimpia. Köyhyys, puhtaan veden puute ja huono hygienia tuovat mukanaan terveysongelmia. Kuivuus, haitalliset perinteet ja likainen vesi tekevät arjesta raskasta. Lapset saavat liian vähän tukea koulunkäyntiin ja isolle osalle se on vain kaukainen haave. He ovat vaarassa jäädä yhteiskunnan aiheuttamien haasteiden jalkoihin. Slummeissa puolestaan moni lapsi joutuu kadulle äärimmäisen köyhyyden, vanhempien sairauden tai alkoholiongelmien seurauksena. Elämä kadulla on ankaraa jokapäiväistä taistelua. Lapsia uhkaavat väkivalta, huumeet ja seksuaalinen hyväksikäyttö.
Tule kummiksi keniaan
Kummius on antanut elämään sopivasti perspektiiviä. Toisaalta kummius on lisännyt kiitollisuutta omiin lähtökohtiin, ja olen kokenut myös ihan yksinkertaisesti auttamisesta kumpuavaa mielihyvää. – Juho
Kummius on antanut elämään sopivasti perspektiiviä. Toisaalta kummius on lisännyt kiitollisuutta omiin lähtökohtiin, ja olen kokenut myös ihan yksinkertaisesti auttamisesta kumpuavaa mielihyvää.
Keniassa vammaisilla lapsilla ei ole paljon mahdollisuuksia koulunkäyntiin eivätkä he saa tarvitsemaansa tukea. He jäävät helposti yhteiskunnan ulkopuolelle. Vammaisia piilotellaan koteihinsa, eikä heidän oikeuksiaan puolusteta. Vammaisuutta pidetään usein edelleen perheissä ja yhteisöissä kirouksena, joka saa monet vammaiset kokemaan itsensä arvottomiksi.
Lisäksi erilaiset rituaalit ja seremoniat ovat keskeisiä esimerkiksi maasaikulttuurissa. Lähes poikkeuksetta tytöt joutuvat käymään läpi kivuliaan ympärileikkauksen. Lisäksi nuoret tytöt naitetaan pakkoavioliittoon usein heitä itseään huomattavasti vanhemmille miehille.
Parannamme yhdessä perheiden toimeentuloa ja edistämme lasten koulutusta ja terveyttä. Samalla ennaltaehkäistään lasten joutumista kadulle sekä tyttöjen lapsiavioliittoja ja silpomista. Apuasi tarvitaan, jotta lasten ja perheiden elämä voisi muuttua! Fida tekee työtä niin vammaisten lasten, katulasten, maasaityttöjen kuin köyhien kylien lasten parissa.
Tule kummiksi Kenian lapsille ja nuorille ja muuta heidän koko elämänsä! Yhteisökummin kannatusmaksu on alk. 25 €/kk. Kenian vammaiselle lapselle voit ryhtyä myös nimetyn lapsen kummiksi alk. 35 €/kk
Joyce kasvoi kylässä, jossa ympärileikkaus oli tavallinen aikuistumisriitti. Joyce oli kuullut pyhäkoulussa, että hänellä oli oikeus sanoa ei. Joyce oli hieman yli kymmenvuotias, kun hän pakeni kotikylästään maasaityttöjen turvakotiin. Kummien tuella Joyce kävi sieltä käsin koulun loppuun ja nyt hän puolustaa tyttöjen oikeuksia ja seksuaaliterveyttä eri puolilla Keniaa!
– Moni kyläpäällikkö on avoimesti ilmoittanut tukevansa seurakuntia taistelussa ympärileikkauksia vastaan. Myös teiniraskauksien ja koulunsa keskeyttäneiden tyttöjen määrä vähenee vuosi vuodelta, Joyce iloitsee.
Tutustu työhömme keniassa
Teemme työtä vammaisten lasten parissa Kakamegassa ja Nairobissa. Fidan työntekijät Heidi ja Pertti Söderlund perustivat Daisy Centerin vuonna 1980. Se on erityiskoulu, jossa opiskelujen lisäksi kuntoutetaan vammaisia lapsia.
Autamme paikallisia Full Gospel -seurakuntia työskentelemään katulasten ja heidän perheidensä parissa. Työtä tehdään erityisesti Nairobin slummissa Maisha Poa -keskuksessa. Se on perustettu Nenäpäivä-keräyksen tuella vuonna 2008.
Narokin kaupungin Full Gospel–seurakunta perusti toimivan turvakodin tytöille vuonna 1997, jota Fida on tukenut. Nyt työn painopiste on siirtynyt tyttöjen turvakodista maasaiyhteisöön lähelle Tansanian rajaa.
1. Apu menee taatusti perille. 2. Kummius on konkreettista ja yhteisöllistä.3. Lisäät onnellisuuttasi.4. Tuot lasten elämään toivon pilkahduksia.
Lue lisää