Latvian romanivähemmistön elämässä köyhyys on arkea, mutta toivon kipinät syttyvät diakoniatyön kautta. Vierailut koteihin, rukoushetket ja konkreettinen apu lämmittävät paitsi koteja, myös sydämiä.
Lasten ja nuorten hyväksikäyttö on Thaimaassa iso ongelma, johon myös seurakuntien on reagoitava. Fidan kumppaniseurakunta on tarttunut härkää sarvista. Se ei suostu katsomaan sivusta, vaan toimii rohkeasti yhteisön keskellä.
Romaneiden keskuudessa seurakunnat ovat suurempia ja ne kasvavat nopeasti verrattuna muihin alueen kansanryhmiin. Romanien yhteiskunnallinen asema kuitenkin vaikuttaa yhä myös seurakuntatoimintaan.
Linnea ja Pauli Lindelöf ovat aloittaneet työn Bangkokissa Fidan ja Suomen Vapaakirkon yhteislähetteinä. Aikaisempi Thaimaan työjakso on luonut vankan perustan, jonka päälle on hyvä rakentaa.
Vaikka vuosittaisissa lähettitilastoissa on laskusuuntainen trendi, lähetystyö on vaikuttavampaa kuin koskaan, sanoo Fidan toiminnanjohtaja Harri Hakola.
Läntisessä Ukrainassa, Karpaattien vuoristossa ja sen ympäristössä, asuu tuhansia romaneja. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, koska kaikki romanit eivät ole väestökirjoissa. Länsi-Ukrainassa, kuten lähes kaikkialla Itä-Euroopassa, iso osa heistä asuu alkeellisissa oloissa.
Yhden miehen ja Jumalan kohtaaminen synnytti elinvoimaisen seurakuntaliikkeen. Nyt esimerkkiä seuraavat sadat seurakunnanistuttajat hindualueilla Intiassa.